Rullport RollMatic

Rullport RollMatic

Rullportar - för maximal yta i garaget

RollMatic rullportar och takrullportar öppnas vertikalt och kräver väldigt lite plats i garaget. Denna konstruktion ger dig maximal plats för parkering både i och framför garaget. Garageöppningens form spelar ingen roll för inbyggnaden, den kan vara rektangulär eller sneddad, ha segment- eller valvbåge.

För att din rullport ska passa perfekt ihop med arkitekturen på ditt hus, erbjuder vi dig rullporten RollMatic och takrullporten RollMatic OD i olika utföranden.

För en naturlig portvy kan du välja mellan de båda trädekorerna Decograin eller Decopaint. För en extra elegant portvy rekommenderas nyansen Noir 2100 Sablé antracitgrå Metallic.

Det finns förutom ovan utförande även 11 standardkulörer att välja bland.

Och självklart kan du få en sidodörr i samma kulör som rullporten.

Rullport RollMatic

Rullport RollMatic

i Noir 2100 Sablé antracitgrå Metallic

Rullport RollMatic

Rullport RollMatic

Rullporten RollMatic är full av innovativa detaljer med ett syfte: att ge dig trygghet och komfort. Från enkel montering till sofistikerad säkerhet går detta koncept som en tråd genom alla aspekter av produkten.

Som standard sitter drivenheten utanpå portaxelkåpan och är därför enkel att underhålla. Drivenhetens mjukstart och -stopp ger en jämn portrörelse som är skonsam mot porten. Genom fjärderbalansering och den tilllförlitliga säkerhetsautomatiken behövs ingen extra kontaktlist.

Rullport RollMatic i vit

Rullport RollMatic

i trafikvit RAL 9016

Takrullport RollMatic OD

Takrullport RollMatic OD

Takrullport RollMatic OD

RAL 7016 antracitgrå

Takrullport RollMatic OD i vitt

Takrullport RollMatic OD

i trafikvit RAL 9016

Takrullporten RollMatic OD sparar mer plats i taket än en vanlig rullport och är idealisk för modernisering. Den smala konstruktionen av portluckan tillåter också installation under mycket trånga platsförhållanden i garaget. På grund av den kompakta designen kräver porten endast ett överstycke på 60 mm

som standard kan motor ProMatic monteras på höger eller vänster horisontell styrskena, vilket eliminerar behovet av extra överhöjdsbehov.  

Med drivenheten SupraMatic som tillval öppnas rullpoten snabbare och med en handsändare kan du enkelt köra direkt in i ditt garage utan att gå ur bilen.

Goda skäl att välja en rullport från Hörmann

Tillförlitlig viktutjämning

Tillförlitlig viktutjämning

Ett viktutjämningssystem i styrskenorna stödjer maskineriet när porten öppnas och stängs och skonar därmed mekaniken. Det flerfaldiga fjäderpaketet och den dubbla stållinan ser till att porten inte, i något läge, kan falla ner. Om porten behöver nödöppnas går det enkelt att göra för hand. För rullportar behövs därför ingen handvev.

BiSecur trådlöst  fjärrsystem med  certifierad säkerhet

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

Det trådlösa tvåvägssystemet BiSecur medextra säker kryptering är ett mycket gottexempel på framtidsorienterad teknik förenkel och bekväm manövrering av garageochgrindmotorer, dörröppnare, belysning m.m.Med det av Hörmann utvecklade, extremt säkrakodsystemet BiSecur med stabil och störningsfriräckvidd, kan du vara tryggt förvissad om attobehöriga inte kan kopiera din fjärrkod.Systemet har kontrollerats och certifieratsav säkerhetsexperter vid Ruhruniversiteteti Bochum.

Säkerhetsautomatik

Säkerhetsautomatik

RollMatic-portarna har mjukstart och mjukstopp som standard vilket ger en tyst portrörelse och skonar porten från slitage. Viktutjämningssystemet och den tillförlitliga säkerhetsautomatiken gör att porten stannar vid plötsliga hinder. För ännu bättre skydd och högre säkerhet rekommenderar vi montering av en beröringfri ljusridå.

Perfekt anpassat och 100 % kompatibel

Perfekt anpassat och 100 % kompatibel

Alla BiSecur maskinerier, mottagare och manöverenheter är 100 % kompatibla Med en fjärrkontroll eller t ex ett trådlöst kodlås öppnar du bekvämt din garageport eller en grind utrustad med ett maskineri från Hörmann, ditt dörrmaskineri eller andra enheter som har en BiSecur-mottagare.

Kompakt rullport

Kompakt rullport

Rullporten RollMatic är det bästa alternativet när ditt garage skall ha fritt utrymme eller är för litet för t.ex. en takskjutport.

Rullportens portsektioner rullas kompakt upp i portöppningens överstycke och takutrymmet kan användas för lampor eller som ett extra förvaringsutrymme. För svåra inbyggnadssituationer med små sidoutrymmen finns RollMatic även som utvändig rullport för montage framför garageöppningen.

Bekväm avläsning av portläget

Bekväm avläsning av portläget

Du behöver aldrig gå ut i vind och väder, för att kontrollera om din dörr till RollMatic OD är stängd. Genom att trycka på knappen talar färgen på LED:n på fjärrkontroll HS 5 BS om portläget. Ytterligare ett tryck på knappen*** stänger porten. Du kan inte styra din port lättare och säkrare.


*** vid manövrering utom synhåll från porten krävs en extra fotocell

Platsbesparande takskjutport

Platsbesparande takskjutport

Takrullporten RollMatic OD passar perfekt för garage med liten överhöjd. Portsektionerna styrs via de smala styrskenorna upp mot taket. Tack vare det platsbesparande maskinerimontaget behöver RollMatic OD endast 60 mm överhöjd.

Utmärkt design

Utmärkt design

De exklusiva BiSecur-fjärrkontrollernaär designade i svart eller vitt och har enelegant form som ligger perfekt i handen.Hörmanns BiSecur-fjärrkontroller som kanbeställas med pianolackfinish har tilldelatsden välkända desingutmärkelsen reddotför sin exklusiva design.

Bilden ovan: fjärrkontroll HS 5 BS med fjärrkontrollstation (tillval).

Bildgalleri - rullportar

Rullport RollMatic i Deccograin Golden Oak

Rullport RollMatic

i Decograin Golden Oak

Rullport RollMatic och sidodörr i färgen trafikvit

Rullport RollMatic och sidodörr

i trafikvit RAL 9016

RullPort RollMatic i trafikvit

Rullport RollMatic

i trafikvit RAL 9016

Kataloger
Videor
Hörmann Funksystem BiSecur

Säkert, bekvämt och exklusivt: fjärrsystemet BiSecur från Hörmann