Garageportsmotor

Garageportsmotorer

Komfort och säkerhet för ditt hem med en motordriven garageport

Vem gillar att gå ut ur bilen i vind och väder eller mitt på natten, bara för att öppna garaget. Med en Hörmann garageport med motor har du alltid "fri infart", eftersom du öppnar din garageport snabbt, bekvämt och säkert med handsändare från bilen. Hörmann erbjuder innovativ teknik med den bekväma och snabba SupraMatic, standardmotorn ProMatic och den batteridrivna motorn ProMatic-Akku, för garage utan strömförsörjning.

Radiosystemet BiSecur är standard för alla garageportsmotorer. Det smarta fjärrsystemet BiSecur från Hörmann har en funktion för information om portstatus, unika komfort- och säkerhetsfunktioner samt en exklusivt designad handsändare.

Med tillvalet Hörmann BiSecur Gateway kan du enkelt styra din garageportsmotor, din Hörmann-entrédörr* och andra enheter via smartphone eller surfplatta. Dessutom kan positionen för din garageport visas samt även om din ytterdörr* är låst eller olåst.

*med specialutrustning

Öppna din garageport med ett knapptryck
Garageport med motor
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garageportsmotor SupraMatic

Supramatic - Garageportsöppnaren med extra snabb öppningshastighet och många extra funktioner

Du kommer att älska kombinationen av hastighet och komfort. Takskjutporten öppnas snabbare och du kan köra in i garaget direkt från gatan. Och efter det kommer du inte att vilja vara utan komfortfunktioner som den extra öppningshöjden, t.ex. för ventilering av garaget, och motorbelysningen som kan kopplas på separat med handsändaren. Motorkåpan av borstat aluminium ger dessutom SupraMatic ett mycket elegant utseende. Nyhet för SupraMatic serie 4 är en integrerad Bluetooth-mottagare för enkel styrning med din smartphone via Bluetooth. SupraMatic 4 har dessutom en låg strömförbrukning och LED-belysning.

Garageportsmotor SupraMatic

Garageportsmotor ProMatic

Garageportsmotor ProMatic

Promatic - Det prisvärda exemplet på garageportsöppnare med Hörmanns premiumkvalitet

Garageportsmotorn ProMatic har den beprövade Hörmann-tekniken, precis som alla premiummotorer från Hörmann. Du får en tillförlitlig funktion till ett bra pris. Med motorns LED-belysningen och ventilationsläge får du extra hög komfort. ProMatic är mycket energieffektiv och förbrukar mindre än 1 watt i vänteläge.

Du behöver inte avstå från komfort även om garaget saknar ström. Det ser ProMatic-Akku till. Den är lätt att transportera och kan laddas upp på några timmar, speciellt praktisk med solcellsmodulen som finns som tillval.

Våra produkter i jämförelse

Kategorier/ Produkttyp SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic-Akku
Särskilda applikationer för trä grindar och skjutgrindar för garage utan el
Cykler per dag/timme 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Toppkraft 800 N 1000 N 750 N 400 N
Öppningshastighet max. 22 cm/s 22 cm/s 14 cm/s 13 cm/s
Portbredd max. 5500 mm 6000 mm 4750 mm 3000 mm
Portyta max. 13,75 m² 15 m² 11,25 m² 8 m²
Utrustning som standard
 • bekväma förfrågan om portens position
 • snabb portöppning
 • extra öppningshöjd
 • separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • enkel att programmera
 • mekanisk uppskjutningsspärr
 • BiSecur-radiosystem**
 • bekväm portpositionsförfrågan
 • snabb dörröppning
 • extra öppningshöjd
 • separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • enkel att programmera
 • Ljusridå
 • mekaniskt uppskjutningsskydd
 • BiSecur-radiosystem**
 • bekväm portpositionsförfrågan
 • extra öppningshöjd
 • mekaniskt uppskjutningsskydd
 • BiSecur-radiosystem**
 • mekanisk uppskjutningssäkring
 • BiSecur-radiosystem**

 

** endast hos Hörmann

Goda skäl att välja en motordriven garageport från Hörmann

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

Det trådlösa tvåvägssystemet BiSecur medextra säker kryptering är ett mycket gottexempel på framtidsorienterad teknik förenkel och bekväm manövrering av garageochgrindmotorer, dörröppnare, belysning m.m.Med det av Hörmann utvecklade, extremt säkrakodsystemet BiSecur med stabil och störningsfriräckvidd, kan du vara tryggt förvissad om attobehöriga inte kan kopiera din fjärrkod.Systemet har kontrollerats och certifieratsav säkerhetsexperter vid Ruhruniversiteteti Bochum.

Säker

Säker

Inbrottstjuvar får problem med Hörmanns motordrivna garageportar. När porten är stängd hakar uppskjutningsspärren automatiskt i anslaget i styrskenan. Porten låses direkt och får ett mycket gott uppbändningsskydd.Denna låsning är helt mekanisk och fungerar även vid strömavbrott, till skillnad från andra tillverkares motorer.

Perfekt anpassat och 100 % kompatibel

Perfekt anpassat och 100 % kompatibel

Alla BiSecur maskinerier, mottagare och manöverenheter är 100 % kompatibla Med en fjärrkontroll eller t ex ett trådlöst kodlås öppnar du bekvämt din garageport eller en grind utrustad med ett maskineri från Hörmann, ditt dörrmaskineri eller andra enheter som har en BiSecur-mottagare.

Pålitlig

Pålitlig

Den tillförlitliga säkerhetsautomatiken får portenatt stanna vid plötsliga hinder. För ännu bättreskydd och högre säkerhet rekommenderarvi att man monterar en beröringsfri fotocell.Det är redan standard i maskineriet HörmannSupraMatic P.

Tack vare mjukstart och mjukstopp öppnas och stängs porten tyst med en jämn rörelse. Start- och stoppförloppen kan ställas in individuellt för din garageport. På så vis blir slitaget på garageporten lägre och du får glädje av den längre.
Bekväm avläsning av portläget

Bekväm avläsning av portläget

Du slipper gå ut i regn och rusk för att kontrollera att porten är stängd. Genom atttrycka på knappen visar färgen på LED-lampanpå fjärrkontroll HS 5 BS portläget. Ytterligareett tryck på knappen*** stänger porten. Du kaninte styra din port på ett säkrare sätt.

*** vid manövrering utom synhåll från porten krävs en extra fotocell.

Snabb

Snabb

Du kan köra in snabbare med garageportsmotor SupraMatic i kombination med din takskjutport från Hörmann. Upp till 50 % högre öppningshastighet innebär ökad säkerhet och mindre stress vid garageinfarter med mycket trafik. Jämför SupraMatic-motorns öppningshastighet med vanliga motorer.

Utmärkt design

Utmärkt design

De exklusiva BiSecur-fjärrkontrollernaär designade i svart eller vitt och har enelegant form som ligger perfekt i handen.Hörmanns BiSecur-fjärrkontroller som kanbeställas med pianolackfinish har tilldelatsden välkända desingutmärkelsen reddotför sin exklusiva design.

Bilden ovan: fjärrkontroll HS 5 BS med fjärrkontrollstation (tillval).

Certifierad

Certifierad

Hörmann garageportsmotorer är perfekt anpassade till Hörmann takskjutportar och kontrollerade och certifierade enligt TTZriktlinjerna ”Inbrottsförebyggande åtgärder för garageportar” av oberoende kontrollinstitut.

Kataloger
Videor
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garageportsmaskinerier - trygga och säkra

Hörmann Funksystem BiSecur

Säkert, bekvämt och exklusivt: fjärrsystemet BiSecur från Hörmann

Tillbehör: Fuktsensor till garaget - utvändig och invändig sensor