Garageportsmotor

Garageportsmotorer

Komfort och säkerhet för ditt hem med en motordriven garageport

Vem gillar att gå ut ur bilen i vind och väder eller mitt på natten, bara för att öppna garaget. Med en Hörmann garageport med motor har du alltid "fri infart", eftersom du öppnar din garageport snabbt, bekvämt och säkert med handsändare från bilen. Hörmann erbjuder innovativ teknik med den bekväma och snabba SupraMatic, standardmotorn ProMatic och den batteridrivna motorn ProMatic-Akku, för garage utan strömförsörjning.

Radiosystemet BiSecur är standard för alla garageportsmotorer. Det smarta fjärrsystemet BiSecur från Hörmann har en funktion för information om portstatus, unika komfort- och säkerhetsfunktioner samt en exklusivt designad handsändare.

Med tillvalet Hörmann BiSecur Gateway kan du enkelt styra din garageportsmotor, din Hörmann-entrédörr* och andra enheter via smartphone eller surfplatta. Dessutom kan positionen för din garageport visas samt även om din ytterdörr* är låst eller olåst.

*med specialutrustning

Öppna din garageport med ett knapptryck
Garageport med motor
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garageportsmotor SupraMatic

Supramatic - Garageportsöppnaren med extra snabb öppningshastighet och många extra funktioner

Du kommer att älska kombinationen av hastighet och komfort. Takskjutporten öppnas snabbare och du kan köra in i garaget direkt från gatan. Och efter det kommer du inte att vilja vara utan komfortfunktioner som den extra öppningshöjden, t.ex. för ventilering av garaget, och motorbelysningen som kan kopplas på separat med handsändaren. Motorkåpan av borstat aluminium ger dessutom SupraMatic ett mycket elegant utseende. Nyhet för SupraMatic serie 4 är en integrerad Bluetooth-mottagare för enkel styrning med din smartphone via Bluetooth. SupraMatic 4 har dessutom en låg strömförbrukning och LED-belysning.

Garageportsmotor SupraMatic

Garageportsmotor ProMatic

Garageportsmotor ProMatic

Promatic - Det prisvärda exemplet på garageportsöppnare med Hörmanns premiumkvalitet

Garageportsmotorn ProMatic har den beprövade Hörmann-tekniken, precis som alla premiummotorer från Hörmann. Du får en tillförlitlig funktion till ett bra pris. Med motorns LED-belysningen och ventilationsläge får du extra hög komfort. ProMatic är mycket energieffektiv och förbrukar mindre än 1 watt i vänteläge.

Du behöver inte avstå från komfort även om garaget saknar ström. Det ser ProMatic-Akku till. Den är lätt att transportera och kan laddas upp på några timmar, speciellt praktisk med solcellsmodulen som finns som tillval.

Våra produkter i jämförelse

Kategorier/ Produkttyp SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic-Akku
Särskilda applikationer för trä grindar och skjutgrindar för garage utan el
Cykler per dag/timme 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Toppkraft 800 N 1000 N 750 N 400 N
Öppningshastighet max. 22 cm/s 22 cm/s 14 cm/s 13 cm/s
Portbredd max. 5500 mm 6000 mm 4750 mm 3000 mm
Portyta max. 13,75 m² 15 m² 11,25 m² 8 m²
Utrustning som standard
 • bekväma förfrågan om portens position
 • snabb portöppning
 • extra öppningshöjd
 • separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • enkel att programmera
 • mekanisk uppskjutningsspärr
 • BiSecur-radiosystem**
 • bekväm portpositionsförfrågan
 • snabb dörröppning
 • extra öppningshöjd
 • separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • enkel att programmera
 • Ljusridå
 • mekaniskt uppskjutningsskydd
 • BiSecur-radiosystem**
 • bekväm portpositionsförfrågan
 • extra öppningshöjd
 • mekaniskt uppskjutningsskydd
 • BiSecur-radiosystem**
 • mekanisk uppskjutningssäkring
 • BiSecur-radiosystem**

 

** endast hos Hörmann

Goda skäl att välja Hörmann garageportsmotorer

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

Det trådlösa tvåvägssystemet BiSecur med extra säker kryptering är ett mycket gott exempel på framtidsorienterad teknik för enkel och bekväm manövrering av garage- och infartsgrindar, dörrmotorer, belysning och liknande.
Denna extremt säkra BiSecur-krypteringsmetod med stabilt, problemfritt intervall, som utvecklats av Hörmann, ger dig tryggheten att ingen kan kopiera din radiosignal. Systemet har testats och certifierats av säkerhetsexperter vid Ruhruniversitetet i Bochum och oberoende testinstitut.

Perfekt matchad

Perfekt matchad

Alla BiSecur-motorer, mottagare och manöverelement är 100 % kompatibla. Med ett enkelt knapptryck på din fjärrkontroll eller trådlösa knapp manövrerar du förutom din garageport eller infartsgrind även ytterdörrslås, dörrmotorer eller andra enheter med BiSecur-mottagare. HCP-gränssnittet, som är standard i varje motor från Hörmann, ger ännu fler möjligheter. Därmed kan du koppla upp alla motorer för garageportar och infartsgrindar från Hörmann till externa Smart Home-system.

Enkel avläsning av portläget

Enkel avläsning av portläget

Du slipper gå ut i regn och rusk för att kontrollera att porten är stängd. Genom att trycka på knappen visar färgen på LED-lampan på fjärrkontroll HS 5 BS eller på invändiga tryckknappen FIT 5 BS portläget. Ytterligare ett tryck på knappen * stänger porten. Du kan inte styra din port på ett säkrare och bekvämare sätt.

* vid manövrering utom synhåll från porten krävs en extra fotocell

Smart app-styrning

Smart app-styrning

Använd enkelt din smartphone som fjärrkontroll. Med den nya Hörmann BlueSecur-appen styr du enkelt din garageport eller ytterdörr via Bluetooth**. Och du kan även ge övriga familjemedlemmar ytterligare användarbehörigheter*** permanent eller tidsbegränsat på deras smartphones. På så sätt har hela familjen alltid en egen ”port- och dörröppnare” med sig på smartphonen.

** i kombination med intern/extern Hörmann Bluetooth-mottagare
*** extra köp (köp i appen) i App Store eller Google Play kan krävas

Säkert

Säkert

Inbrottstjuvar får problem med Hörmanns motordrivna garageportar. När porten är stängd hakar uppskjutningsspärren automatiskt i anslaget på styrskenan. Porten låses direkt och skyddas mot uppbändning. Denna låsning är helt mekanisk och fungerar även vid strömavbrott, till skillnad från motorer från andra tillverkare.

Pålitligt

Pålitligt

Den pålitliga frånkopplingsautomatiken stoppar säkert porten vid oväntade hinder. För ännu bättre skydd och högre säkerhet rekommenderar vi att man monterar en beröringsfri fotocell.
Mjukstart och mjukstopp öppnar och stänger porten smidigt och tyst. Start- och stoppförloppet kan ställas in individuellt för din garageport. På så vis blir slitaget på garageporten lägre och du får glädje av den längre.

Snabb

Snabb

Du kan köra in snabbare med garageportsmotorn SupraMatic i kombination med din takskjutport från Hörmann. Öppningshastigheten på upp till 25 cm/s innebär ökad säkerhet och mindre stress vid garageinfarter med mycket trafik. Jämför SupraMatic-motorns öppningshastighet med vanliga motorer.

Certifierad

Certifierad

Hörmann garageportsmotorer är perfekt anpassade till Hörmann takskjutportar och kontrollerade och certifierade enligt TTZ-riktlinjerna "‌Inbrottsskydd för garageportar" oberoende kontrollinstitut.

Kataloger
Videor
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garageportsmaskinerier - trygga och säkra

Hörmann Funksystem BiSecur

Säkert, bekvämt och exklusivt: fjärrsystemet BiSecur från Hörmann

Tillbehör: Fuktsensor till garaget - utvändig och invändig sensor