Garageportsmotorer

Garageportsmotorer

Komfort och säkerhet för ditt hem

Vem vill gå ut ur bilen i väder och vind eller mitt på natten bara för att öppna garaget. Med en garageportsmotor från Hörmann har du alltid obehindrad tillgång till garaget eftersom du öppnar din garageport snabbt, bekvämt och säkert från fjärrkontrollen i bilen eller via Bluetooth med din smartphone. Med den bekväma och snabba SupraMatic, den något billigare ProMatic, ProMatic Akku och garagemotorer utan strömanslutning erbjuder Hörmann innovativ drivteknik till dig.

Som standard för alla garageportsmotorer finns det certifierade fjärrsystemet BiSecur från Hörmann. Detta kännetecknas av en särskilt säker fjärranslutning och är kompatibelt med alla Hörmanns motorer, fjärrmottagare och manöverelement. På så sätt kan du inte bara styra din garageport med BiSecur utan också din ytterdörr, grind eller belysning från Hörmann.

Motor för garage utan el
Garageportsmotor infart
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann BlueSecur App

Använd Hörmann BlueSecur-appen på din egen smartphone om du inte bara vill kunna öppna garageporten med fjärrkontroll, kodlås eller fingerskanner. Via det intuitiva användargränssnittet i appen kan man inte bara styra garageporten via Bluetooth, utan även tända och släcka motorns belysning. Appen kan laddas ner gratis från Google Play och App Store. Mottagaren är redan inbyggd i SupraMatic-motorn från Hörmann och finns tillgänglig som alternativ för ProMatic-motorn.

Det HCP-gränssnitt som är integrerat i Hörmann-motorn möjliggör dessutom en anslutning med externa Smart Home-system som Homematic och Delta Dore. Som del av en husautomatisering kan motorn enkelt styras via gränssnittet på respektive Smart Home-system och kopplas upp mot ytterligare smarta komponenter. Man kan exempelvis programmera så att ytter- och hallbelysningen tänds samtidigt som man stänger garageporten när det är mörkt eller att porten öppnas automatiskt när man kommer hem. Om Smart Home-systemet tillåter fjärråtkomst via internet kan man enkelt öppna garageporten medan man är ute, till exempel för att brevbäraren ska kunna lämna ett paket där, eller kontrollera status för de programmerade enheterna.

HCP-gränssnitt, som standard, för anslutning till externa Smart Home-system

SupraMatic

Mycket snabb SupraMatic 4 portöppning och smarta extrafunktioner

Öppna porten med SupraMatic-motorn snabbt och enkelt med handsändaren och kör direkt från gatan in i garaget. Tack vare Bluetooth-mottagaren, som är standard, kan du även öppna porten via Hörmann BlueSecur App. Därmed har du alltid portöppnaren med dig i telefonen. Garageportsmotorn SupraMatic har en energieffektiv LED-belysning för jämn belysning av garaget. Kåpan av rostfritt stål ger motorn ett elegant och exklusivt utseende. Dessutom utmärkes sig SupraMatic genom särskilt låg elförbrukning och förbrukar under 1 watt i standby-läge. Alternativt kan motorn även anslutas till externa Smart Home-system.

Garageportsmotor SupraMatic

ProMatic

Garageportsmotor ProMatic

Med garageportsmotorn ProMatic och en fjärrkontroll eller trådlös knapp öppnar du snabbt och enkelt garageporten. Särskilt komfort erbjuder den ljusa LED-belysningen samt motorns ventilationsläge, med vilket du kan ventilera garaget automatiskt. ProMatic är särskilt strömbesparande och förbrukar under 1 watt i standby-läge. Alternativt kan motorn även anslutas till externa Smart Home-system.

Om det inte finns el i garaget ger batteridrivna ProMatic Akku samma fördelar som en automatisk motor. Denna kan laddas via ett vanligt nätuttag eller särskilt bekvämt med en valfri solmodul.

Våra motorer till garageport i jämförelse

Kategorier/ Produkttyp SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic-Akku
Särskilda applikationer För port med gångdörr och port med gångdörr För garage utan el
Cykler per dag/timme 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Toppkraft 800 N 1000 N 750 N 400 N
Öppningshastighet max. 22 cm/s 22 cm/s 14 cm/s 13 cm/s
Portbredd max. 5500 mm 6000 mm 4750 mm 3000 mm
Portyta max. 13,75 m² 15 m² 11,25 m² 8 m²
Utrustning som standard
 • Bekväma förfrågan om portens position
 • Snabb portöppning
 • Extra öppningshöjd
 • Separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • Enkel att programmera
 • Mekanisk uppskjutningsspärr
 • BiSecur-radiosystem**
 • Bekväm portpositionsförfrågan
 • Snabb dörröppning
 • Extra öppningshöjd
 • Separat omkopplingsbar LED-belysning*
 • Enkel att programmera
 • Ljusridå
 • Mekaniskt uppskjutningsspärr
 • BiSecur-radiosystem**
 • Bekväm portpositionsförfrågan
 • Extra öppningshöjd
 • Mekaniskt uppskjutningsskydd
 • BiSecur-radiosystem**
 • Mekanisk uppskjutningsspärr
 • BiSecur-radiosystem**

*  med en garagesektion med SupraMatic E upp till 7,5 m2 dörrbladyta, med SupraMatic P upp till 9 m2 dörrbladyta, med större dörrytor upp till max. 22 cm / s
** endast hos Hörmann

Goda skäl att välja Hörmann garageportsmotorer

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

BiSecur trådlöst fjärrsystem med certifierad säkerhet

Det trådlösa tvåvägssystemet BiSecur med extra säker kryptering är ett mycket gott exempel på framtidsorienterad teknik för enkel och bekväm manövrering av garage- och infartsgrindar, dörrmotorer, belysning och liknande.
Denna extremt säkra BiSecur-krypteringsmetod med stabilt, problemfritt intervall, som utvecklats av Hörmann, ger dig tryggheten att ingen kan kopiera din radiosignal. Systemet har testats och certifierats av säkerhetsexperter vid Ruhruniversitetet i Bochum och oberoende testinstitut.

Perfekt matchad

Perfekt matchad

Alla BiSecur-motorer, mottagare och tillbehör är 100 % kompatibla. Med ett enkelt knapptryck på din handsändare eller itt kodlås manövrerar du förutom din garageport eller infartsgrind även ytterdörrslås, dörrmotorer eller andra enheter med BiSecur-mottagare. HCP-gränssnittet, som är standard i varje motor från Hörmann, ger ännu fler möjligheter. Därmed kan du koppla upp alla motorer för garageportar och infartsgrindar från Hörmann till externa Smart Home-system.

Enkel avläsning av portläget

Enkel avläsning av portläget

Du slipper gå ut i regn och rusk för att kontrollera att porten är stängd. Genom att trycka på knappen visar färgen på LED-lampan på handsändaren HS 5 BS eller på invändiga tryckknappen FIT 5 BS portläget. Ytterligare ett tryck på knappen * stänger porten. Du kan inte styra din port på ett säkrare och bekvämare sätt.

* vid manövrering utom synhåll från porten krävs en extra fotocell

Smart app-styrning

Smart app-styrning

Använd enkelt din smartphone som handsändare. Med den nya Hörmann BlueSecur-appen styr du enkelt din garageport eller ytterdörr via Bluetooth**. Och du kan även ge övriga familjemedlemmar ytterligare användarbehörigheter*** permanent eller tidsbegränsat på deras smartphones. På så sätt har hela familjen alltid en egen ”port- och dörröppnare” med sig på smartphonen.

** i kombination med intern/extern Hörmann Bluetooth-mottagare
*** extra köp (köp i appen) i App Store eller Google Play kan krävas

Säkert

Säkert

Inbrottstjuvar får problem med Hörmanns motordrivna garageportar. När porten är stängd hakar uppskjutningsspärren automatiskt i anslaget på styrskenan. Porten låses direkt och skyddas mot uppbändning. Denna låsning är helt mekanisk och fungerar även vid strömavbrott, till skillnad från motorer från andra tillverkare.

Pålitligt

Pålitligt

Den pålitliga kraftbegränsningsautomatiken stoppar säkert porten vid oväntade hinder. För ännu bättre skydd och högre säkerhet rekommenderar vi att man monterar en beröringsfri fotocell.
Mjukstart och mjukstopp öppnar och stänger porten smidigt och tyst. Start- och stoppförloppet kan ställas in individuellt för din garageport. På så vis blir slitaget på garageporten lägre och du får glädje av den längre.

Snabb

Snabb

Du kan köra in snabbare med garageportsmotorn SupraMatic i kombination med din takskjutport från Hörmann. Öppningshastigheten på upp till 25 cm/s innebär ökad säkerhet och mindre stress vid garageinfarter med mycket trafik. Jämför SupraMatic-motorns öppningshastighet med vanliga motorer.

Certifierad

Certifierad

Hörmann garageportsmotorer är perfekt anpassade till Hörmann takskjutportar och kontrollerade och certifierade enligt TTZ-riktlinjerna "‌Inbrottsskydd för garageportar" oberoende kontrollinstitut.

Kataloger
Videor
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garageportsmaskinerier - trygga och säkra

Hörmann Funksystem BiSecur

Säkert, bekvämt och exklusivt: fjärrsystemet BiSecur från Hörmann

Tillbehör: Fuktsensor till garaget - utvändig och invändig sensor