Dockning

Lastningsteknik

Lastbryggor

Lastbrygga med klaffläpp eller matning

Hörmann lastbryggor är en sofistikerad lösning för att kompensera för skillnaden mellan olika lastbilsgolv och lastramper. Detta gör att lasten kan flyttas in eller ut ur lastbilen i en enda horisontell rörelse.

Den robusta stålkonstruktionen med vridstyv plattform kompenserar lätt även med ojämn lastning av lastbilssidan.

Den pålitliga hydrauliken med 2 lyftcylindrar och en cylinder för läppen är redo för alla situationer, lätt att använda och framförallt säkert. Eftersom dessa lastbryggor är utrustade med automatiska nödstoppventiler i lyftcylindrarna. Man säkerställer lastbryggor blixtsnabbt. Detta är viktigt om en lastbil körs för fort när plattformen fortfarande är laddad.

Hörmann erbjuder den rätta lösningen för varje lastläge för effektiv lastning och lossning.

Begär offert hos någon av våra säljare här.

Lastbryggor

Vädertätning

Vädertätningar

Vädertätning - heltäckande skydd mot väder och vind

Hörmann vädertätning skyddar varorna som belastas av väderpåverkan, sparar energikostnader, förhindrar utkast och därmed personalrelaterade förluster. I kombination med lastbryggor är utvändiga skärmtak och rampstammar överflödiga.

Hörmann-vädertätningar anpassar sig till alla lastbilstorlekar och kan därför användas universellt. Högkvalitativa topp- och sidodukar monterade på en galvaniserad, intryckbar ram ger en stabil, flexibel och draghållfast konstruktion. Dukarna och ramdelarna tillverkas som enskilda enheter som lätt kan skruvas ihop och är därmed även enkla och billiga att byta ut. Uppblåsbara tätningar samt kuddtätningar för speciell användning kompletterar det redan omfattande sortimentet.

Begär offert hos någon av våra säljare här.

Dockningshus

Dockningshus - totalt skydd

Med dockningshus placeras ytterligare ett lås framför hallen. Det betyder att hallen kan utnyttjas helt upp till ytterväggarna. Hörmann dockningshus är alltid ett bra beslut om hallen inte tillåter installation av innerramp.

Ett komplett dockningshus består av podium med lastbrygga, vägg- och takbeklädnad samt lastning av öppning med vädertätning.

I samband med Hörmann industriportar med bruten köldbrygga rekommenderas dockningshus för lastning av temperaturkänsliga varor.
Lastbilar kan docka i brant vinkel både 90° och förskjuten i sidled. Dockningshus levereras som en enda kropp eller som seriesystem.

Lastnings-, lossnings och dockningspunkter är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential - information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

Begär offert hos någon av våra säljare här.

Dockningshus

Goda skäl att välja lastningsteknik från Hörmann

Robusta lastbryggor

Robusta lastbryggor

Hållbarhet och kvalitet går hand i hand. Lastbryggor måste klara den tuffa vardagen vid lastningsarbeten. Därför är alla komponenter tillverkade av högkvalitativa material.
Konstruktionen av alla lastbryggor motsvarar kraven i EN 1398 och är generöst dimensionerade för att klara av belastningen.

Mycket stabila plattankare, ventilationsöppningar i kontaktvinkeln och reglerbar justervinkel garanterar en tillförlitlig förankring i byggnadskroppen, vilket är en av de viktigaste förutsättningarna för lång hållbarhet.
Energieffektiva dockningshus

Energieffektiva dockningshus

Med ett dockningshus kan lastbryggan monteras direkt framför hallen. Hålöppningen kan således slutas energieffektiv med en industriport.
Hörmanns dockningshus kan redan på offertstadiet anges med typstatik med uppgifter om maximal vind- och snöbelastning.

Eventuella ojämnheter i marken kan utjämnas med hjälp av justerbara fötter.
Flexibla vädertätningar

Flexibla vädertätningar

Vädertätningen är som mest effektiv när den är perfekt anpassad till det dockande fordonet och lastningssituationen. Det kräver ett brett utbud av flexibla lösningar.
Robusta intryckbara dukvädertätningar med olika ramkonstruktioner förhindrar skador vid dockning.
Uppblåsbara vädertätningar som klämmer fast vid olika fordonsdimensioner.

Upprullningsbara presenningar kompenserar även för större höjdskillnader i fordon.
För att jämna ut fordonets rörelse resp. vid avställning av växelcontainrar, rekommenderas vädertätningar med teleskopisk länkarm eller avlyftbar takkonstruktion.
Kompatibla styrsystem

Kompatibla styrsystem

Med Hörmann är du garanterad produkter från en och samma leverantör, i allt från utveckling till produktion av port- och lastbryggsstyrning, så att du alltid kan vara säker på att de fungerar perfekt ihop. I samtliga fall används samma manöverkoncept, samma kåpstorlekar och samma kabelsatser till lastbryggor och portstyrningar.

Dessutom kan styrenheterna till porten och lastbryggan kopplas ihop till en enda enhet om de placeras under varandra.

Kataloger

Videor

DOBO-system: Docka först – öppna sedan

Lastningsteknik: Optimalt avstämt system

Klaffläppsbrygga