Innovativ och mångsidig

Industriportar

Industritakskjutportar

De platsbesparande portsystemen passar varje inbyggnadssituation tack vare olika beslagstyper. Det underlättar planeringen när man bygger om eller renoverar. Hörmann erbjuder skräddarsydda lösningar för varje situation: från portar med gångdörr utan hög tröskel som en bekväm passage till helglasade portar med reptålig Duratec-glasering.

 

till Industritakskjutportar

Snabbrullportar

Hörmann snabbrullportar finns som inomhus- och utomhusport och används för att optimera trafikflöden, uppnå bättre inomhusklimat och lägre energikostnader. Porten är utrustad med SoftEdge-profil och integrerat Anti-Crash/antikollisionsskydd, vilket gör den extra flexibel och ekonomisk. Som ytterport är den snabba spiralporten HS 7030 PU rekommenderad med isolerade isoleringspaneler för hög värmeisolering.

 

till Snabbrullportar

Rullportar och rullgaller

Tack vare enkel konstruktion och få komponenter blir rullporten en robust och ekonomisk lösning. Vi har lösningar för portblad och utrustning för alla situationer. En särskilt ekonomisk lösning för hallöppningar med låg öppningsfrekvens är rullport SB med innovativ spänningsfjäderteknik. I tuffa miljöer är rullporten Decotherm S med hårda stålprofiler det bästa valet.

 

till Rullportar och rullgaller

Lastningsteknik

Hos Hörmann får du alla komponenter till din laststation: lastbryggor, vädertätningar, dockningshus och påkörningsskydd från en enda källa. Vi utvecklar och tillverkar produkter som är perfekt anpassade till varandra och kan samarbeta, så att all lastning löper så smidigt som möjligt.

 

till Lastningsteknik

Stängningskontrollsystem

Offentliga platser, semesteranläggningar eller infarter till företag – våra säkerhetssystem för tillfartskontrollsystem säkrar det mesta. I vårt produktprogram hittar du rätt lösning för de mest skilda miljöer och skyddsbehov. Till vårt stora urval av pollare, vägspärrar, lyftbommar och spikhinder tar vi gärna fram omfattande styrsystemskoncept för dig.

till Säkerhetssystemen för tillfartskontrollsystem

Portar för flerbilsgarage

I takt med det ökande behovet av parkeringsplatser i storstäder och tätorter får flerbilsgarage och parkeringshus under marknivå en allt större betydelse. Dessa garage ligger ofta i kombinerade bostads- och affärsområden, vilket ökar kravet på extra tystgående portsystem. Speciellt för detta ändamål erbjuder Hörmann kompletta, välanpassade system med portar och drivenheter.

 

till Portar för flerbilsgarage

Brandskjutportar

Hörmann brandskjutportar finns tillgängliga med ett enkelt- eller dubbelt blad eller som en teleskopisk skyddsport. För snabb passage och genomgång med handkärror eller mindre transportvagnar är brandskjutportar med gång-/utrymningsdörr lämpligt. Utan krav finns de också som universaldörrar.

 

till Brandskjutportar

Skjutgrindar

Hörmann skjutgrindar av stabila stålprofiler levereras som kompletta element med en öppningsbredd på upp till 16 meter. På så sätt kan man täcka öppningar med bredder på  32  metern med två motgående system. Konstruktionen är självbärande och ger fördelar som: endast lågt grundarbete, ingen montering av styrskenor och portrörelsen störs inte av is, snö eller grov smuts.

 

till Skjutgrindar

Sporthallsportar

Idrottshallens portar utgör avståndet mellan hall och utrustningsrum i sport- och flerfunktionshallar. Hörmanns idrottshallsport uppfyller olycksfallsföreskrifterna "skolor" i lagen om olycksfallsförsäkring GUV-V S1. Portbladet är bollskyddat enligt DIN 18032-3. Som ledande tillverkare av portar, dörrar, karmar och drivenheter i Europa har vi höga förväntningar att leva upp till vad gäller kvaliteten på både produkter och service. Vi sätter ribban på den internationella marknaden.

 

till Sporthallsportar